چرا دوربین مدار بسته چشمک می زند؟
امروزه دوربینهای مداربسته کاربردهای گوناگونی در زندگی روزمره ما دارند و موجب افزایش امنیت محیط هستند. این دوربینها دارای انواع مختلفی بوده و در مکانهایی نظیر منازل، ساختمانهای تجاری و اداری و هر مکانی که منع قانونی نداشته باشد، استفاده میشوند. در مورد این سیستم امنیتی میتوان این گونه گفت که دوربینهای مدار بسته به مهمترین ابزار برای ایجاد امنیت در فضاهای مسکونی و کاری تبدیل شدهاند؛ اما یک چالش در رابطه با استفاده از این دوربینها وجود دارد و آن این است که چرا دوربین مداربسته چشمک می زند.
دلایل مختلفی برای چشمک زدن دوربین های مداربسته وجود دارد. روشن و خاموش شدن این دوربین ها میتواند نشان از اعلام هشدار یک حادثه و یا نشان وجود یک مشکل در دوربین باشد. از طرفی اگر دستگاه دی وی آر (DVR) نیز به صورت مداوم و همراه با صدای بوق چشمک بزند، نشان از وجود یک مشکل در سیستم مداربسته است و باید نسبت به رفع مشکل اقدام کنید. با ما در ایمن سازان اسپادانا همراه باشید تا دلایل چشمک زدن دوربین های مداربسته را با هم بررسی کنیم.
چرا دوربین مداربسته چشمک می زند و راه حل آن چیست؟
چشمک زدن دوربین مداربسته دغدغه برخی از کاربران این دستگاه بوده که به دلایل مختلفی رخ میدهد و گاهی نشانه یک نقص فنی در سیستم امنیتی شما است. در ادامه به رایجترین دلایل چشمک زدن آن پرداختهایم:
وصل بودن به برق و شبکه
زمانی که دوربین مداربسته به برق و شبکه متصل است، چراغ چشمکزن دوربین شروع به چشمک زدن میکند؛ به این معنا بوده که دوربین در حال دریافت برق و اتصال به شبکه DVR/NVR است؛ بنابراین این چشمک زدن نشان از این دارد که دوربین به درستی کار میکند.
فعالیت شبکه و چراغ چشمک زن
برخی از دوربینهای مداربسته دارای یک چراغ چشمکزن هستند که نشان از فعالیت شبکه دارد. مانند زمانی که دوربین یک فیلم ویدیویی را به سیستم DVR/NVR ارسال میکند یا در حالتی که این دوربین ها از راه دور توسط اینترنت در دسترس قرار دارد.
شرایط نوری کم
یک دلیل دیگر اینکه چرا دوربین مداربسته چشمک می زند، شرایط نوری کم است. بعضی از دوربینهای مداربسته دارای چراغ چشمکزن هستند؛ چشمک زدن دوربین نشان از این دارد که در حال کار کردن در شرایط نوری کم بوده و یا روشنکنندههای LED مادون قرمز دوربین ها فعال هستند.
عدم تامین برق کافی
در برخی از موارد کافی نبودن انرژی مورد نیاز دوربین سبب چشمک زدن آن خواهد شد. در این حالت ممکن است، مشکل در اتصالات، نوسانات برق و … باشد که از رسیدن برق کافی به دوربین و سیستم ها جلوگیری کرده و به صورت چشمک زدن نمایان شده است.
مشکلات حافظه
یکی دیگر از دلایلی که چرا دوربین مداربسته چشمک می زند میتواند پر شدن حافظه دوربین باشد. جهت حل این مشکل کافی است حافظه دوربین را کاملاً خالی کنید یا اینکه یک حافظه بزرگتر در دوربین خود قرار دهید.
وجود مشکلاتی در دوربین
اگر دوربین با مشکلات سخت افزاری، نرم افزاری، فنی و… مواجه شده باشد، چراغ چشمکزن آن روشن میشود که نشان از خطا یا مشکلی در سیستم دوربین دارد. این چشمک زدن ممکن است هشداری برای مشکلات دوربین مانند مشکلی در لنز یا حسگر باشد.
جابجایی یا دستکاری دوربین
در بعضی از موارد چشمک زدن دوربین مداربسته به معنی جابجا شدن یا دستکاری دوربین است. این یک ویژگی مثبت در سیستم دوربین مدار بسته محسوب میشود و برای تشخیص دسترسی غیر مجاز به دوربین مفید است.
مشکل فریمور
فریمور یا Firmware دوربین های مداربسته یک سیستم عامل کوچک مانند سیستم عامل ویندوز در رایانه است که بر روی حافظه داخلی دوربین ذخیره میشود. وظیفه این سیستم کنترل عملکرد دوربین، ارائه رابط کاربری، بهروزرسانی و ذخیره اطلاعات است. اگر این سیستم عامل کوچک قدیمی یا خراب باشد، دوربین چشمک خواهد زد. برای حل این مشکل باید این سیستم عامل را آپدیت کنید.
چرا دوربین مدار بسته چشمک می زند و دلایل تخصصی این مشکل چیست؟
در برخی از موارد دلایل تخصصیتر سبب چشمک زدن دوربینهای مداربسته هستند. مهمترین دلایل تخصصی آن عبارتند از:
چشمک زدن و مشکلاتی مربوط به سنسور دوربین مداربسته
اگر سنسور دوربینهای مداربسته کثیف باشد، احتمال دارد تصویر پر از نویز شود و در این حالت دوربین شروع به چشمک زدن میکند. برای حل این مشکل کافی است سنسور دوربین را با یک پارچه لطیف و ظریف پاک کنید. همچنین اگر سنسور دوربین cctv دچار مشکلات فنی شود، تصاویر تار نشان خواهد داد یا اصلاً تصویری وجود ندارد. در این وضعیت نیز دوربین دچار چشمک زدن خواهد شد و برای حل این مشکل نیاز است تا سنسور را تعویض کنید.
مشکلات مربوط به نرم افزار و چشمک زدن دوربین مداربسته
یکی دیگر از دلایل، میتواند مشکلات مربوط به نرم افزار باشد. اگر نرم افزار دوربین مداربسته قدیمی باشد، سبب چشمک زدن دوربین خواهد شد و برای حل این مشکل باید نرم افزار را آپدیت کنید. خراب شدن نرم افزار نیز سبب چشمک زدن دوربین میشود که با مشاهده این مشکل باید نرم افراز را دوباره نصب کنید. ناسازگاری نرم افزار با سیستم عامل خود یک علت دیگر چشمک زدن دوربین است و باید برای حل این مشکل از نرم افزار سازگار با دوربین استفاده کنید.
چشمک زدن دوربین مدار بسته و مشکلات مربوط به لنز
اگر لنز دوربین کثیف باشد، نور کافی به سنسور نرسیده و چراغ دوربین چشمک زدن را آغاز خواهد کرد. راهحل این مشکل، تمیز کردن لنز است. در برخی از موارد لنز دوربین به خوبی فوکوس نکرده، تصاویر تار شده و چراغ دوربین چشمک خواهد زد. برای حل این مشکل تنظیمات فوکوس دوربین را بررسی کنید.
مشکل هک دوربین و چشمک زدن آن
یکی دیگر از دلایل اینکه چرا دوربین مداربسته چشمک می زند، هک شدن دوربین است. برای حل این مشکل، رمز عبور دوربین را تغییر دهید. با بیان این مشکل به این نتیجه میرسیم که برخی از دلایل چشمک زدن دوربینهای cctv مربوط به مشکلی در سیستم است و برخی دلایل به درست کار کردن سیستم ربط دارد.
مشکلات محیط علت چشمک زدن دوربین
اگر نور محیط کم باشد، ممکن است تصاویر دوربین تار شده و دوربین شروع به چشمک زدن کند. برای حل این مشکل کافی است از روشنایی مصنوعی استفاده کنید. دمای نامناسب هم از جمله دلایل چشمک زدن دوربین به شمار میرود. برای نمونه اگر دمای محیط خیلی بالا یا خیلی پایین باشد، دوربین شروع به چشمک زدن میکند.
برخی از مشکلات پردازنده و چشمک زدن دوربین
اگر پردازنده دوربین مدار بسته بیش از حد گرم شود، این امکان وجود دارد که دوربین به صورت موقت از کار بیفتد و چراغ دوربین شروع به چشمک زدن کند. با استفاده از تهویه مناسب میتوان این مشکل را حل کرد. از طرفی اگر پردازنده دوربین خراب شده باشد، باز هم چراغ دوربین چشمک خواهد زد و نیاز است پردازنده را تعویض کنید تا مشکل حل شود.
انواع رنگهای چشمک زن دوربین مدار بسته چیست؟
اگر چراغ چشمکزن دوربین های مداربسته شما به رنگ قرمز است، علت میتواند قطع شدن اتصال دوربین و اینترنت باشد. در این شرایط دوربین را از برق جدا کرده و دوباره وصل کنید. پس از اتصال چراغ چشمکزن به رنگ سبز و یا آبی تغییر رنگ خواهد داد. اگر دوربین در حال برقراری اتصال به شبکه است، چراغ چشمکزن سبز خواهد شد و اگر قبلاً دوربین به شبکه وای فای وصل شده باشد، این چراغ به رنگ آبی در خواهد آمد.
تا این قسمت مطلب چرا دوربین مدار بسته چشمک می زند، دلایل این چشمک زدن را بررسی کردیم و راهحلهایی برای برخی از آنان ارائه دادیم. در صورتی که با مشکل چشمک زدن دوربین مداربسته روبرو شدید، باید دوربین مداربسته را دوباره راهاندازی کنید. برای این کار دکمه ریست را که در زیر دوربین قرار دارد فشار دهید و برای چند ثانیه در همان حالت نگه دارید تا دوباره اتصال بین دوربین و اینترنت برقرار شود. اگر از دوربینهای مداربسته باتریخور در حال استفاده هستید، میتوانید این اتصال را با خارج کردن باتری برقرار کنید.
دلایل چشمک زدن دستگاه DVR دوربین مدار بسته چیست؟
دستگاه دی وی آر در حال کار کردن چشمک میزند و اگر این چشمک زدن به صورت مداوم و با صدای بوق همراه باشد، دلایل مختلفی مانند موارد زیر سبب این مشکل هستند:
- مشکل در منبع تغذیه
- داغ شدن دستگاه
- اتصال به شبکه
- مشکل در اتصالات و کابلها
- مشکل در هارد
تمام موارد ارائه شده میتوانند سبب چشمک زدن دستگاه DVR دوربین مداربسته شوند و باید نسبت به رفع آنها اقدام کنید تا مشکل مربوط به چشمک زدن دوربین مدار بسته حل شود.
جمع بندی
همه ما میدانیم که دوربینهای مداربسته چه تأثیری در امنیت ما در محیطهای مختلف دارند. این تأثیر به قدری زیاد است که اکنون از این ابزار برای اماکن مختلف و برای کاربردهای گوناگونی استفاده میشود تا امنیت جان و مال افراد حفظ شود؛ اما یک دغدغه یا چالش درباره دوربین مداربسته وجود دارد و آن این است که چرا دوربین مداربسته چشمک می زند. به همین منظور ما در این مطلب این مشکل را بررسی کردیم تا شما در صورت بروز این معضل بتوانید آن را حل کنید. از آنچه بیان شد، به این نتیجه میرسیم که گاهی دلایل چشمک زدن به علت درست کار کردن سیستم دوربین مداربسته است و گاه یک نقص یا مشکلی سخت افزاری، نرم افزاری، محیطی، مشکلاتی در DVR و … میتواند عامل چشمک زدن دوربین مداربسته باشد. در هر صورت با بررسی این مشکل و نکات بیان شده در این مطلب در اکثر مواقع میتوانید خودتان مشکل را حل کنید.