ذخیره و نگهداری داده ها در دوربین های مداربسته

ذخیره و نگهداری داده ها در دوربین های مداربسته

امروز ذخیره و نگهداری داده ها در دوربین های مداربسته جزو جنبه‌های حیاتی امنیت و نظارت مدرن محسوب می‌شوند. این داده‌ها نه‌ تنها به‌عنوان یک شاهد جهت بررسی حوادث و جرایم مورد استفاده قرار می‌گیرند، بلکه به کمک آن‌ها می‌توان رفتارهای رخ داده در محیط را تحلیل کرد و همچنین برای بهبود امنیت آن منطقه تمهیداتی چید. این اهمیت ذخیره‌سازی هنگامی خود را بیشتر نشان می‌دهد که در آینده به اطلاعات گذشته نیاز پیدا شود.

 روش‌های مختلفی برای این ذخیره و نگهداری داده‌ها وجود دارد. هر کدام از این روش‌ها با توجه به نوع داده، نوع دستگاه و همچنین شرایط مختلف ویژگی‌های خاص خود را دارند. به ‌همین منظور تصمیم گرفتیم تا در این محتوا به‌ شکلی کامل و جامع به بررسی روش‌های ذخیره‌سازی داده‌ها در دوربین‌های مداربسته بپردازیم. در این روش‌ها ضمن توجه به نوع دستگاه، باید به حافظه رم و همچنین ویژگی‌های تصویر ضبط‌ شده توجه داشت تا بتوان بیشترین مدت زمان و حجم نگهداری را از دستگاه ضبط دریافت کرد.

انواع روش‌های ذخیره و نگهداری داده ها در دوربین های مداربسته

حال به بررسی روش‌های مختلفی که از گذشته تا به امروز به ‌منظور ذخیره و نگهداری داده ها در دوربین های مداربسته به کار می‌رفت می‌پردازیم.

 ذخیره‌سازی با دستگاه DVR و NVR

یکی از روش‌های رایج برای ذخیره‌سازی تصاویر و فیلم‌های دوربین‌های مداربسته، استفاده از دستگاه‌های DVR و NVR است. این دستگاه‌ها با توجه به تکنولوژی‌هایی که دارند به روش‌های مختلفی برای ذخیره‌سازی داده‌ها اقدام می‌کنند. در دستگاه DVR که به ‌طور تخصصی برای سیستم‌های آنالوگ طراحی شده، به‌ منظور ذخیره اطلاعات نیاز به نصب هارد دیسک است. اما در نمونه NVR می‌توان تصاویر را بر روی شبکه نگهداری کرد.

 ضبط تصاویر در این دستگاه‌ها با رزولوشن‌های مختلف امکان‌پذیر است، همچنین از قابلیت‌هایی نظیر بررسی و گزارش‌گیری از نتایج نیز می‌توان بهره برد. یکی از نکات ویژه در این روش ذخیره‌سازی داده‌ها قابلیت فشرده‌سازی اطلاعات است. در این ‌صورت می‌توان تصاویر را با کیفیت مطلوب و حجم کم‌تر ذخیره کرد.

ذخیره‌سازی بر روی کارت SD یا رم

 از دیگر روش‌ها برای ذخیره و نگهداری داده ها در دوربین های مداربسته می‌توان به استفاده از رم یا کارت SD اشاره داشت. برخی از این دوربین‌ها از کارت حافظه پشتیبانی می‌کنند. البته این کارت‌ها ظرفیت محدودی دارند و به ‌عنوان یک مکمل در کنار هارد دیسک به کار می‌روند، چرا که پس ‌از پر شدن حافظه آن‌ها دیگر جایی برای ذخیره تصاویر و اطلاعات جدید نخواهد داشت. در خرید کارت حافظه حتماً به تناسب آن با مدل دوربین توجه کنید.

یکی از ایراداتی که این روش دارد، احتمال گم شدن کارت حافظه یا سرقت آن است؛ بنابراین توصیه می‌شود اگر قصد ذخیره اطلاعات امنیتی خیلی مهم را دارید از دیگر روش‌ها استفاده کنید و کارت حافظه را برای ضبط تصاویر خانه یا محیط‌های عمومی بکار ببرید.

 ذخیره‌سازی روی کامپیوتر

یک روش دیگر برای ذخیره و نگهداری داده ها در دوربین های مداربسته، استفاده از کامپیوتر شخصی یا لپ‌تاپ است. بدین صورت که داده‌ها بر روی کامپیوتر شخصی نمایش داده شده و می‌توان تصاویر را به‌ طور کامل ضبط کرد. اما لازمه این روش ضبط، روشن ماندن 24 ساعته کامپیوتر است، در صورتی که بسیاری از کامپیوترهای شخصی برای اینکار مناسب نیستند. پس اگر این روش ذخیره‌سازی را انتخاب می‌کنید به توانایی و قابلیت کامپیوتر شخصی خود هم توجه کنید.

 ذخیره‌سازی در فضای ابری

 یک روش بسیار مناسب و محبوب که نسبت ‌به روش‌های دیگر متداول‌تر است، استفاده از فضای ابری نامیده می‌شود. در این روش داده‌ها از طریق اینترنت در فضای ابری آپلود می‌شوند. از جمله مزایای این روش امکان دسترسی به تصاویر در هر زمان و هر مکان است. همچنین مشکلات گم شدن هارد دیسک، پر شدن حافظه و یا خرابی لپ‌تاپ یا کامپیوتر را نخواهید داشت. البته این مدل ذخیره یک ایراد دارد که آن‌ هم احتمال هک فضای ابری توسط هکرها است که در کم‌تر مورد این مسئله پیش می‌آید.

 یک دوربین مداربسته چه مدت زمان تصاویر را نگهداری می‌کند؟

 شاید برای شما سوال پیش آید که ذخیره و نگهداری داده ها در دوربین های مداربسته چه مدت است؟ باید گفت که عوامل مختلفی بر مدت این زمان تأثیرگذار هستند که در ادامه به آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

 حجم و تعداد هارد دیسک

همان‌ طور که گفتیم، تصاویر بر روی هارد دیسک ذخیره می‌شوند و هر چه تعداد آن بیشتر و حجم بالاتر باشد، بدون شک تصاویر و اطلاعات را در بازه زمانی طولانی‌تر در خود نگهداری می‌کند.

 تعداد دوربین‌ها

 تعداد دوربین‌هایی که به یک سیستم متصل هستند بر زمان ضبط تأثیر مستقیم می‌گذارند، به‌ عنوان مثال اگر شما یک هارد دیسک 6 ترابایتی و 4 دوربین داشته باشید، شاید حدود 10 روز بتوانید فیلم‌ها را ذخیره کنید، اما اگر تعداد دوربین‌ها بیشتر شود، به هارد دیسک بیشتری نیاز پیدا می کنید تا همان مدت زمان بتوانید تصاویر را ذخیره و نگهداری کنید.

 کیفیت دوربین

 عامل مهم دیگر بر مقدار ذخیره و نگهداری داده ها در دوربین های مداربسته، کیفیت و رزولوشن دوربین‌ها است. بدون شک تصاویر و فیلم‌هایی که با کیفیت بالا نگهداری می‌شوند به حجم بیشتری نیاز دارند.

 حالت ضبط

حالت‌های ضبط مختلف هم می‌توانند در این مدت زمان نگهداری اطلاعات و تصاویر تأثیرگذار باشند. دستگاه‌های DVR و NVR حالت‌های ضبط متفاوتی دارند که می‌توانند ضبط بی‌وقفه، در حالت تشخیص حرکت یا ضبط هنگامی ‌که تغییری در موقعیت جلوی دوربین رخ می‌دهد، باشد. با استفاده از مشخص کردن نوع حالت می‌توان مدت زمان نگهداری اطلاعات را بیشتر کرد.

 تعداد فریم در ضبط

و در نهایت عامل دیگری که باعث تأثیرگذاری بر مدت زمان ذخیره و نگهداری داده ها در دوربین های مداربسته می‌شود، تعداد فریم است. به‌ طور معمول توصیه می‌شود که این تعداد را برای 15 فریم در ثانیه تنظیم کنید تا فضای کمتری اشغال شود و مدت زمان طولانی تری بتوانید داده‌های خود را ذخیره داشته باشید.

 چگونه مدت زمان نگهداری اطلاعات دوربین مداربسته را افزایش دهیم؟

همان ‌طور که گفتیم فاکتورهای مختلفی بر روی این مدت زمان تأثیرگذار هستند. در این قسمت می‌خواهیم چند راهکار ساده و تغییرات در تنظیم دوربین مداربسته را به شما آموزش دهیم تا با انجام آن مدت زمان بیشتری اطلاعات و داده‌ها را ذخیره‌سازی کنید.

 تنظیم رزولوشن

 میزان رزولوشن بر حجمی که دوربین ضبط می‌کند تأثیرگذار است. توصیه می‌کنیم در مکان‌هایی که از اهمیت کمتری برخوردار هستند رزولوشن را کاهش دهید تا حجم کمتری از فضای ذخیره‌سازی اشغال شود. این کار باعث صرفه‌جویی در فضای هارد دیسک و همچنین افزایش مدت زمان ذخیره فیلم‌ها و تصاویر می‌شود.

 غیرفعال‌سازی ضبط صدا

در بسیاری از موارد نیازی به ضبط صدا در محیط نیست، به‌ همین منظور توصیه می‌کنیم که برای افزایش مدت زمان ذخیره و نگهداری داده ها در دوربین مداربسته، این قابلیت ضبط صدا را متوقف کنید.

فعال‌سازی حالت تشخیص حرکت

از دیگر روش‌های بسیار مؤثر برای افزایش ظرفیت ذخیره‌سازی می‌توان به تنظیم حالت دستگاه  با گذشتن روی حالت تشخیص حرکت دوربین اشاره داشت. در این صورت فقط زمانی ‌که حرکتی در محدوده دید لنز دوربین اتفاق افتد، دستگاه شروع به ضبط می‌کند که این کار تأثیر قابل ‌توجهی بر مدت زمان ذخیره تصاویر می‌گذارد.

 گرفتن بک آپ از حافظه‌ دوربین

با تهیه بک آپ از فایل‌های ضبط شده به‌ صورت منظم، می‌توانید فضای ذخیره‌سازی خود را مدیریت کنید و  همچنین به تصاویر و داده‌هایی که قبلاً داشتید دسترسی کامل پیدا کنید. علاوه‌ بر این کار، به امنیت داده‌ها کمک کرده و در صورت بروز هرگونه مشکل در هارد دیسک اصلی یا گم شدن کارت حافظه و رم، به نسخه‌ پشتیبان دسترسی خواهید داشت.

جمع‌بندی

 یکی از موارد بسیار مهم در امنیت خانه، محل کار، کارخانه و محیط‌های عمومی، ذخیره و نگهداری داده ها در دوربین های مداربسته است. از آن‌ جایی ‌که این داده‌ها به‌ عنوان شاهدی برای بررسی حوادث و جرایم و یا حتی تحلیل رفتارها هستند، اطلاعات آن‌ها باید ذخیره شود. برای ذخیره‌سازی هم روش‌های مختلفی وجود دارد، که شامل استفاده از دستگاه‌های DVR و NVR، استفاده از کارت‌های حافظه، کامپیوترهای قوی یا کمک گرفتن از فضای ابری هستند.  انتخاب نوع روش ذخیره‌سازی با توجه به نیازها و شرایط خاص متغیر بوده که با اعمال یک سری تنظیمات مناسب می‌توان ظرفیت ذخیره‌سازی را تا حد زیادی افزایش داد و آن را بهینه‌سازی کرد.

ارسال نظر
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
  • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
  • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
  • - لطفا فارسی بنویسید.
  • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
  • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد