با انواع دوربین مداربسته خورشیدی و کاربرد آن‌ها آشنا شوید

با انواع دوربین مداربسته خورشیدی و کاربرد آن‌ها آشنا شوید

دوربین مداربسته به دلیل نظارت مداوم، بهترین ابزار برای اطمینان از امنیت خانه است. انواع دوربین مداربسته خورشیدی چه در کنار درب یک واحد مسکونی نصب شوند و چه برای محافظت از ورودی مغازه، مانند چشم‌های همیشه بیداری عمل می‌کنند که هرگز از نظارت بر امنیت منزل یا محل کار ما خسته نمی‌شوند.

این سیستم‌های پرکاربرد در هر مکانی در اطراف ملک شما قابل نصب هستند، زیرا برای کار کردن به منبع برق نیاز ندارند. به علاوه لازم نیست نگران شارژ باتری آن‌ها باشید، زیرا پنل خورشیدی انرژی ثابتی را برای سیستم امنیتی شما فراهم کرده و آن را به یک انتخاب سازگار با محیط زیست برای امنیت خانه تبدیل می‌کند. در ادامه با ما همراه باشید تا با کاربردها و مزایای دوربین‌های مداربسته خورشیدی بیشتر آشنا شویم.

دوربین مداربسته خورشیدی چیست؟

دوربین‌های مداربسته خورشیدی در فضای باز، انرژی خورشید را مهار می‌کنند و برای نظارت ۲۴ ساعته بدون اتکا به برق مورد استفاده قرار می‌گیرند. انواع دوربین مداربسته خورشیدی از پنل خورشیدی برای تبدیل انرژی خورشید بهره برده و از آن برای تغذیه دوربین بدون نیاز به منابع الکتریکی یا کابل استفاده می‌کنند. کل سیستم خودکفا است و برای شارژ فقط به منابع طبیعی اتکا دارد؛ به این معنی که هزینه ماهیانه‌ای به دنبال نخواهد داشت.

دوربین مداربسته خورشیدی بهترین گزینه در مکان‌هایی به شمار می‌رود که سیم‌کشی در آن‌ها هزینه‌بر یا غیرممکن است، مانند کارگاه‌های ساخت و ساز، مناطق دور افتاده مانند مزارع روستایی، انبارها و غیره.

دوربین مداربسته خورشیدی چگونه کار می‌کند؟

انواع دوربین مداربسته خورشیدی از پنل‌های خورشیدی درجه بالا برای تبدیل نور خورشید به جریان مستقیم (DC) استفاده می‌کنند. یک اینورتر برای تبدیل DC به جریان متناوب (AC) مورد استفاده قرار می‌گیرد که دوربین و باتری‌ها را برای استفاده مداوم تغذیه می‌کند. انرژی اضافی ایجاد شده توسط پنل‌های خورشیدی در این باتری‌های قابل شارژ ذخیره می‌شود که در طول شب که خورشید نمی‌تابد، به عنوان منبع انرژی عمل می‌کند. برخلاف این باور رایج و نادرست که نمی‌توان از دوربین مداربسته خورشیدی در روزهای ابری و بارانی استفاده کرد، همیشه مقداری نور وجود دارد که می‌تواند از باران و ابرها عبور کرده و برای تأمین انرژی سیستم مورد استفاده قرار گیرد. البته مطمئناً بازدهی سیستم در روزهای بارانی یا ابری تا حدودی کاهش می‌یابد.

مقدار برقی که یک سولار پنل برای یک دوربین مداربسته خورشیدی در فضای باز می‌تواند تولید کند، به عوامل مختلفی مانند جهت پنل، میانگین قرار گرفتن در معرض نور خورشید، شرایط آب و هوایی و غیره بستگی دارد. پس از خرید دوربین مداربسته، برای به حداکثر رساندن توان خروجی سیستم باید پنل را عمود بر نور خورشید قرار دهید و شیب پنل باید به گونه‌ای تنظیم شود که در ساعات اوج مصرف در معرض نور خورشید قرار گیرد.

انواع دوربین مداربسته خورشیدی باید در طول روز از مکان‌هایی که سایه وجود دارد و همچنین از موانعی که می‌توانند نور خورشید را مسدود کنند دور نگه داشته شود. پاک کردن مرتب سطح پنل‌ها می‌تواند به بهبود عملکرد آن‌ها کمک کند؛ اگرچه برخی از پنل‌ها دارای برف پاک‌کن خودکار هستند که می‌توانند این کار را به طور مستقل انجام دهند.

معرفی انواع دوربین مداربسته خورشیدی

انواع مختلفی از دوربین‌های مداربسته خورشیدی وجود دارد که هر کدام دارای ویژگی‌ها و کاربردهای خاص خود هستند. در ادامه برخی از انواع متداول سیستم‌های دوربین مداربسته خورشیدی را معرفی می‌کنیم:

  • دوربین مداربسته خورشیدی مستقل: این سیستم‌ها از پنل خورشیدی، باتری، دوربین و دستگاه ضبط (DVR/NVR) تشکیل شده‌اند. آن‌ها مستقل از شبکه هستند و می‌توانند در مکان‌های دور نصب شوند.
  • دوربین مداربسته بی‌سیم خورشیدی: خرید دوربین مداربسته بیسیم برای مکان‌هایی که سیم‌کشی در آن‌ها دشوار یا غیرممکن است توصیه می‌شود. گزینه‌های اتصال بی‌سیم به انواع دوربین مداربسته خورشیدی بی‌سیم عبارتند از Wi-Fi، تلفن همراه یا فرکانس رادیویی.
  • دوربین مداربسته PTZ (Pan-Tilt-Zoom) خورشیدی: این سیستم‌ها شامل دوربین‌هایی با قابلیت PTZ هستند که امکان کنترل از راه دور جهت و زوم دوربین را فراهم می‌کنند. دوربین PTZ برای نظارت بر مناطق بزرگ یا تغییر نقاط کانونی ایده‌آل است.
  • دوربین شکاری یا Trail خورشیدی: این‌ها دوربین‌های فشرده و قابل حمل با انرژی خورشیدی هستند که اغلب برای نظارت بر حیات وحش و امنیت در مناطق دور افتاده استفاده می‌شوند.
  • دوربین مداربسته خورشیدی هیبریدی: این سیستم‌ها نیروی خورشیدی را با یک منبع انرژی جایگزین (به عنوان مثال، برق شبکه یا یک ژنراتور) ترکیب می‌کنند. سیستم‌های هیبریدی تضمین‌کننده عملکرد مداوم حتی در دوره‌های طولانی آب و هوای نامساعد یا تقاضای انرژی بالا هستند.
  • سیستم نظارت از راه دور خورشیدی: این سیستم‌ها دارای حسگرهای محیطی (مانند دما و رطوبت) هستند و می‌توانند داده‌ها را همراه با فیلم‌های ویدیویی انتقال دهند. معمولاً برای کاربردهایی مانند نظارت بر محیط زیست، کشاورزی یا تحقیقات علمی به کار گرفته می‌شوند.

کاربرد دوربین مداربسته خورشیدی

انواع دوربین مداربسته خورشیدی به دلیل توانایی خود در ارائه نظارت و امنیت در مکان‌های دور یا خارج از شبکه که منبع برق در دسترس نیست، کاربردهای گسترده‌ای دارند. چند مورد از رایج‌ترین کاربرد دوربین مداربسته خورشیدی را در ادامه آورده‌ایم:

  • نظارت بر منطقه از راه دور: برای نظارت بر فعالیت‌ها و جلوگیری از سرقت یا خرابکاری عمدی در مناطق دور افتاده یا روستایی بدون دسترسی به برق مانند مزارع، ذخایر حیات وحش و محل ساخت و ساز
  • تأمین امنیت محل کار و زندگی: محافظت از محیط املاک، کارخانه‌ها، انبارها و زیرساخت‌های حیاتی (مانند تأسیسات نفت و گاز) و شناسایی و ضبط سارقین
  • نظارت بر حیات وحش: مشاهده و مطالعه رفتار حیات وحش در زیستگاه‌های طبیعی
  • نظارت بر زمین کشاورزی: محافظت از محصولات کشاورزی، دام و تجهیزات مزرعه در برابر سرقت یا شکار
  • تأمین امنیت رویدادها: تأمین امنیت رویدادهایی مانند کنسرت‌ها، جشنواره‌ها و رویدادهای ورزشی در فضای باز
  • نظارت بر ترافیک: نظارت بر جریان ترافیک، اجرای قوانین ترافیکی و بهبود ایمنی جاده‌ها
  • نظارت دریایی و ساحلی: نظارت بر فعالیت‌های دریایی و افزایش امنیت بر روی شناورها، فانوس‌های دریایی و مناطق دور افتاده ساحلی
  • نظارت بر معادن: نظارت بر عملیات، تجهیزات و رعایت ایمنی در سایت‌های معدنی
  • نظارت بر محیط زیست: کمک به سنسورهای محیطی برای جمع‌آوری داده‌ها در مورد شرایط آب و هوایی، کیفیت هوا و غیره

مزایا دوربین های مداربسته خورشیدی

اکنون که با انواع دوربین مداربسته خورشیدی آشنا شدید، حال مزایای آن را بررسی می‌کنیم. مهم‌ترین مزایای دوربین‌های مداربسته خورشیدی عبارتند از:

انعطاف‌پذیری در نصب

یکی از مزایای کلیدی دوربین مداربسته خورشیدی این است که می‌توان آن را در هر مکانی نصب کرد و تا زمانی که نور خورشید کافی در دسترس باشد می‌تواند در روزهای بارانی و مه‌آلود نیز کار کند. این دوربین برای کار کردن نیازی به استفاده از کابل و شبکه برق ندارد و به راحتی می‌توان آن را در مکان‌های راه دور یا محیط‌های چالش‌برانگیز نصب کرد.

نصب آسان

مراحل نصب انواع دوربین مداربسته خورشیدی ساده است و می‌توان به سرعت آن را در هر مکان دلخواه نصب کرد. نیازی به پنهان کردن کابل‌های نامرتب و سوراخ کردن دیوار نیست. این سیستم همچنین قابل جابجایی بوده و به راحتی به مکان دیگری منتقل می‌شود.

سازگار با محیط زیست

این سیستم یک تکنولوژی سبز به شمار می‌رود که به محیط زیست آسیب نمی‌رساند. استفاده از دوربین‌های خورشیدی هیچ عارضه جانبی ندارند، زیرا این دوربین‌ها هیچ گونه آلودگی ایجاد نمی‌کنند.

نظارت ۲۴ ساعته

در طول روز دوربین مداربسته خورشیدی با نور خورشید کار می‌کند و در طول شب از باتری‌های قابل شارژ به عنوان منبع تغذیه استفاده می‌شود. این به سیستم کمک می‌کند تا در طول روز و شب فعال بماند. این دوربین همچنین دارای قابلیت دید در شب است تا در صورت کمبود نور کافی، دید را بهبود بخشد.

طول عمر بیشتر

پنل خورشیدی بخش مهمی از سیستم است و با استفاده از آخرین فناوری‌ها ساخته می‌شود. البته این به لطف پیشرفت‌های خارق‌العاده علم به دست آمده است که کارایی پنل‌های خورشیدی را به ‌طور چشمگیری افزایش داده و اکنون این پنل‌ها می‌توانند چندین سال بدون کاهش کارایی دوام بیاورند.

اتصال از طریق 4G و وای ‌فای

برخی از انواع دوربین مداربسته خورشیدی با قابلیت اتصال 4G و WIFI وارد بازار می‌شوند که به کاربر کمک می‌کند آن را به فضای ابری متصل کرده و از راه دور آن را مورد استفاده قرار دهد.

معایب دوربین های مداربسته خورشیدی

دوربین‌های مداربسته خورشیدی مانند هر فناوری دیگری با وجود داشتن مزایای بسیار، با یک سری چالش‌ها و معایب همراه هستند که بهتر است قبل از خرید، با آن‌ها آشنا شوید. در ادامه این معایب را آورده‌ایم:

هزینه اولیه بالا

هزینه اولیه بالا، نقطه ضعف اصلی اکثر تجهیزاتی است که با انرژی خورشیدی کار می‌کنند؛ اما با پرداخت این هزینه در مقایسه با دوربین‌های مداربسته معمولی، می‌توانید از مزایای بسیار بیشتری بهره‌مند شوید.

نیاز به نصب در مکان‌هایی که نور خورشید کافی وجود دارد

هر دستگاهی که از انرژی خورشیدی بهره می‌برد، به مقدار کافی نور خورشید نیاز دارد تا به درستی کار کند. اگر شدت نور خورشید کمتر باشد، راندمان پنل خورشیدی نیز کمتر خواهد بود؛ بنابراین اگر در منطقه‌ای زندگی می‌کنید که اکثر روزها نور خورشید ندارید، استفاده از انواع دوربین مداربسته خورشیدی را توصیه نمی‌کنیم. همچنین، حتی اگر در یک منطقه بسیار آفتابی زندگی می‌کنید، نباید دوربین را زیر سایه قرار دهید.

نحوه نصب دوربین های مداربسته خورشیدی چگونه است؟

نصب سیستم دوربین مداربسته خورشیدی با ارزیابی محل شروع می‌شود. در این مرحله باید نیازهای نظارتی و شرایط محیطی ارزیابی شود. موقعیت‌های ایده‌آل برای نصب دوربین شناسایی شده و تکنسین، محل قرارگیری پنل خورشیدی را با در نظر گرفتن عواملی مانند قرار گرفتن در معرض نور خورشید، دوری از سایه و جهت‌گیری تعیین می‌کند. سازه‌های محکم برای اتصال دوربین‌ها، پنل‌ها و سایر تجهیزات در محل‌های نصب قرار می‌گیرند. سیم‌کشی انجام شده و از شارژ مناسب باتری و عملکرد صحیح دوربین اطمینان حاصل می‌شود. پس از نصب، نظارت و آزمایش از راه دور کل سیستم برای اطمینان از عملکرد آن بسیار مهم است.

قیمت و خرید دوربین های مداربسته خورشیدی در ایمن سازان اسپادانا

همانطور که در بالا اشاره شد،‌ با خرید انواع دوربین مداربسته خورشیدی می‌توانید از مزایای بسیاری بهره‌مند شوید که برای بسیاری از افراد، این مدل دوربین‌ها را به گزینه بهتری از دوربین‌های مداربسته معمولی تبدیل می‌کند. شما می توانید هم به صورت اینترنتی و هم به صورت حضوری از این فروشگاه خرید انجام بدهید.

ایمن سازان اسپادانا یکی از معتبرترین فروشگاه های حضوری و اینترنتی انواع دوربین‌های خورشیدی و تجهیزات امنیتی به شمار می‌رود که انواع دوربین‌های خورشیدی سیم‌کارت‌خور را ارائه می‌دهد.همچنین در صورت خرید دوربین مداربسته از این فروشگاه، کارشناسان ایمن سازان اسپادانا در محل حاضر شده و آن را برایتان نصب می‌کنند. برای خرید و کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

سخن پایانی

انواع دوربین مداربسته خورشیدی ترکیبی از فناوری‌های پیشرفته و راه‌حل‌های انرژی پایدار هستند که مزایای بسیاری را ارائه می‌دهند. این سیستم‌ها ابزار کارآمد و موثری برای نظارت و حفاظت از مکان‌های دور افتاده یا خارج از شبکه، جایی که منابع برق کمیاب یا غیرقابل دسترسی هستند، فراهم می‌کنند. از زمین‌های کشاورزی دور افتاده گرفته تا زیستگاه‌های حیات وحش و محل ساخت و ساز این دوربین‌ها تقریباً در هر جایی کاربرد دارند. برای خرید دوربین مداربسته خورشیدی با پیشرفته‌ترین فناوری‌ها می‌توانید محصولات ایمن سازان اسپادانا را مشاهده فرمایید.

ارسال نظر
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
  • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
  • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
  • - لطفا فارسی بنویسید.
  • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
  • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد