مصرف اینترنت در دوربین های سیم کارتخور

مصرف اینترنت در دوربین های سیم کارتخور

دوربین‌های مداربسته سیم کارتخور به واسطه ویژگی‌های خاص خود، امروزه توجه بسیاری از خریداران را به خود جلب کرده‌اند. این دوربین‌ها قابلیت آن را دارند که تصاویر را به ‌طور مستقیم و بدون نیاز به هیچ‌گونه اتصال، به دستگاه ضبط ارسال کنند. نحوه عملکرد دوربین وابسته به سیم‌کارتی است که داخل آن‌ قرار می‌گیرد. این سیم‌کارت به اینترنت متصل می‌شود و تصاویر ضبط شده را به ‌طور مستقیم و پیوسته به سرور مدنظر ارسال می‌کند؛ اما یکی از سوالات رایجی که برای افراد پیش می‌آید این بوده که مصرف اینترنت در دوربین های سیم کارتخور به چه صورت است؟

باید گفت که میزان مصرف اینترنت این دوربین‌ها به عوامل مختلفی بستگی دارد که شامل تنظیمات دوربین، نوع طرح داده‌ای که استفاده می‌شود و نحوه ارسال تصاویر هستند. با بررسی این موارد می‌توان به ‌طور تقریبی میزان مصرف اینترنت را برای دوربین‌های سیم کارت‌خور محاسبه کرد و همچنین در صورت لزوم این حجم مصرفی را کاهش داد.

 ویژگی‌ها و مزایای دوربین سیم ‌کارتخور چیست؟

 پیش ‌از بررسی میزان مصرف اینترنت در دوربین‌های سیم کارتخور، به مزایای این دوربین‌ها نسبت ‌به نمونه‌های قدیمی می‌پردازیم.

 نظارت تصویری مداوم

 دوربین‌های سیم کارتخور می‌توانند به ‌طور شبانه‌روز و تحت هر شرایطی تصاویر را ضبط کنند، البته این موضوع ارتباط مستقیم به تنظیمات، میزان بسته اینترنت و منبع تغذیه آن‌ها دارد.

 نصب آسان

نصب این‌گونه دوربین‌ها بسیار راحت است و هیچ نیازی به کابل‌کشی پیچیده یا تجهیزات سنگین ندارد، همین مسئله سهولت و سرعت را در نصب آن‌ها فراهم می‌کند.

 انعطاف‌پذیری بالا

 از آنجایی‌ که دوربین‌های سیم کارتخور نیازی به سیم‌کشی ندارند، می‌توان آن‌ها را در هر مکانی قرار داد، اما باید این مکان تحت پوشش شبکه تلفن همراه باشد. این ویژگی باعث می‌شود که این دوربین‌ها را حتی در مناطق دورافتاده و روستایی نیز بتوان مورد استفاده قرار داد.

 ارسال تصاویر در لحظه

دوربین‌های مورد بحث می‌توانند تصاویر را به ‌طور مستقیم و بدون نیاز به دستگاه ضبط از طریق اینترنت سیم‌کارت به تلفن همراه، تبلت، رایانه و یا هر دستگاه اتصالی بفرستند.

 مدیریت آسان

 مدیریت این دوربین‌ها از طریق اپلیکیشن موبایل و یا نرم‌افزارهایی بر روی کامپیوتر امکان‌پذیر است که کاربر از هر جایی ‌که باشد می‌تواند تصاویر را مشاهده کرده و حتی در صورت بروز مشکل هشدار دریافت کند.

 صرفه‌جویی در هزینه

 با استفاده از این دوربین‌ها در هزینه‌های نصب و نگهداری صرفه‌جویی می‌شود که این موضوع دغدغه بسیاری از خریداران است.

 امکان استفاده از انرژی خورشیدی یا باتری

 نمونه‌های جدید از انواع دوربین‌های سیم کارتخور قابلیت استفاده از انرژی خورشیدی و باتری را دارند. این ویژگی برای مناطقی که دسترسی به برق محدود داشته بسیار کارآمد محسوب می‌شود.

امکانات ویژه

و در نهایت امکاناتی نظیر تشخیص حرکت و چهره، قابلیت دید در شب و حفظ داده‌ها جزو مزایایی محسوب می‌شوند که سبب شدند تقاضا برای خرید دوربین‌های سیم کارتخور نسبت‌ به نمونه‌های قدیمی و سنتی بیشتر باشد.

 عوامل موثر بر میزان مصرف اینترنت در دوربین های سیم کارت خور

حال به بحث اصلی یعنی مصرف اینترنت در دوربین های سیم کارتخور می‌پردازیم. ابتدا باید عواملی که بر روی این میزان اینترنت مصرفی تأثیرگذار هستند را با هم بررسی کنیم.

 کیفیت تصویر

کیفیت تصاویر ضبط شده توسط دوربین سیم کارتخور تأثیر مستقیم بر روی مصرف اینترنت آن دارد. دوربین‌هایی که تصاویر با وضوح خیلی بالا ضبط می‌کنند بدون شک حجم بیشتری از اینترنت را مصرف خواهند کرد؛ پس اگر می‌خواهید در میزان مصرف اینترنت صرفه‌جویی کنید، کیفیت تصویر را کاهش دهید.

 فرکانس ارسال تصاویر

عامل موثر دیگر تعداد دفعاتی است که دوربین تصاویر را به سرور ارسال می‌کند. دوربین‌هایی که تصاویر را به‌ طور مداوم و با فرکانس بالا ارسال می‌کنند، به حجم بیشتری از اینترنت نیاز دارند.

 مدت زمان اتصال به اینترنت

مدت زمانی‌ که این دوربین به اینترنت متصل است نیز می‌تواند بر میزان مصرف حجم بسته اینترنتی تأثیر بگذارد. دوربین‌هایی که به صورت 24 ساعت متصل هستند بیشتر از دوربین‌هایی که فقط در زمان خاص متصل می‌شوند اینترنت مصرف می‌کنند.

 نوع دوربین و سیم‌کارت

 نوع دوربین و سیم کارت می‌تواند بر میزان مصرف اینترنت تأثیر بگذارد. دوربین‌هایی که کیفیت بالاتری دارند مقدار بیشتری از اینترنت را مصرف می‌کنند. همچنین سیم‌کارت‌هایی که از محدودیت ترافیک برخوردار هستند نیز می‌توانند این میزان اینترنت مصرفی را تحت تأثیر قرار دهند.

 به‌ عنوان مثال اگر نیازی به ضبط تصاویر با کیفیت خیلی بالا ندارید، می‌توانید با کاهش حجم و کیفیت، میزان مصرف اینترنت را کم‌تر کنید. همچنین توجه به فرکانس ارسال کم‌تر نیز می‌تواند تا میزان زیادی بر روی مصرف اینترنت تأثیر بگذارد. از دیگر مواردی که می‌تواند برای کاهش مصرف اینترنت مورد استفاده قرار گیرد، فشرده‌سازی تصاویر و حجم داده‌ها است. همچنین اگر حالت ذخیره تصاویر را به ‌جای حالت ارسال زنده فعال کنید، مصرف اینترنت بسیار کاهش پیدا می‌کند. در کنار این موارد افزایش پهنای باند اینترنت و یا استفاده از سیم کارت‌هایی با ترافیک بیشتر می‌تواند در مصرف اینترنت صرفه‌جویی کند.

محاسبه مصرف اینترنت در دوربین سیم کارتخور

در این قسمت به‌ طور تقریبی آموزش می‌دهیم که چگونه مصرف اینترنت در دوربین های سیم کارتخور را محاسبه کنید. البته در این محاسبه به چند عامل باید توجه داشت که ترکیب آن‌ها با همدیگر مقدار حجم مصرفی را نشان می‌دهد. فرمول محاسبه نیز بدین صورت است:

حجم تصویر= 1024 *1024*کیفیت تصویر تقسیم بر فریم ریت

حجم مصرفی = حجم تصویر* تعداد فریم در ثانیه * زمان مشاهده تصویر

 در این فرمول حجم تصاویر برحسب بایت و تعداد فریم برحسب ثانیه خواهد بود که عدد نهایی برحسب مگابایت به دست می‌آید. اگر بخواهیم با یک مثال ساده این فرمول را برای میزان مصرف اینترنت در دوربین های سیم کارتخور بیان کنیم، می‌توانیم این فرض را در نظر بگیریم: یک دوربین سیم کارتخور مداربسته که دارای کیفیت تصویر 2 مگاپیکسل و فریم ریت 40 در ثانیه است، مدت زمانی حدود 10 ساعت آنلاین در نظر گرفته می‌شود. در این زمان محدودیت ترافیک مصرفی سیم کارت هم چیزی حدود 10 گیگابایت است. اگر بخواهیم طبق فرمول گفته ‌شده میزان مصرف اینترنت را برای این دوربین به دست آوریم، باید به ‌صورت زیر محاسبه کنیم:
حجم تصویر برای هر ثانیه = (2 * 1024 * 1024) / 40 بایت = 52.428 کیلوبایت
حجم تصویر برای 10 ساعت = (10 * 60 * 60 * 40 * 52.428) بایت = 75.5 گیگابایت

که در نتیجه مصرف اینترنت برای این دوربین چیزی حدود سه الی چهار گیگ است. در ادامه جدولی آورده شده که میزان مصرف را در حالت‌های مختلف دوربین نشان می‌دهد. به ‌عنوان مثال اگر دوربین در حالت خواب باشد، هیچ اینترنتی مصرف نمی‌کند. اگر دوربین ویدیو را به ‌طور زنده ارسال کند، چیزی حدود سه مگابایت بر ثانیه اینترنت نیاز دارد ‌که تقریباً در روز حدود 1.4 گیگ می‌شود. اگر دوربین ویدیوی زنده را با وضوح پایین ارسال کند، مصرف اینترنت آن 2/0 گیگابایت است که این عدد حدود 7 مرتبه کم‌تر از حالت ارسال با وضوح بالا می‌شود. همچنین اگر فضای ذخیره‌سازی ابری مورد استفاده قرار گیرد، چیزی حدود 5/0 گیگابایت اینترنت اضافی برای ذخیره‌سازی نیاز است.

سرعت انتقال داده

زمان استفاده از داده‌ها سناریوهای استفاده

 صفر مگابیت بر ثانیه

1 روز  5 مگابایت حالت خواب

 512 کیلوبایت بر ثانیه

 1 ساعت در روز حدود 0.2 گیگابایت

مشاهده زنده تصاویر (زیر جریان)

 3 مگابیت بر ثانیه  1 ساعت در روز حدود 1.4 گیگابایت

مشاهده زنده تصاویر (جریان اصلی)

 1 مگابیت بر ثانیه  1 ساعت در روز حدود 0.5 گیگابایت

فضای ذخیره‌سازی ابری

جمع‌بندی

 امروزه استفاده از دوربین‌های سیم کارتخور برای نظارت بر محیط‌های مختلف بسیار رایج است. این دوربین‌ها به واسطه مصرف اینترنت تصاویر را به‌ طور آنلاین ارسال و یا ذخیره می‌کنند؛ اما یکی از سوالاتی که برای افراد پیش می‌آید میزان مصرف اینترنت در این دوربین‌ها است. مصرف اینترنت در دوربین های سیم کارتخور به عوامل بسیار مختلفی بستگی دارد که شامل کیفیت تصویر، ارسال داده‌ها یا ذخیره‌سازی آن‌ها، تعداد ساعتی که دستگاه روشن است می‌شود. همچنین برای محاسبه این عدد فرمولی نیز وجود دارد که به‌ طور تقریبی می‌توان مصرف را برای ساعات مشخص محاسبه کرد.

ارسال نظر
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
  • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
  • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
  • - لطفا فارسی بنویسید.
  • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
  • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد