راهنمای انتخاب رم و مموری مناسب برای دوربین مداربسته

آیا میدانید بهترین کارت حافظه برای دوربینهای امنیتی چه ویژگیهایی دارد؟ به نظر شما هنگام انتخاب رم و مموری مناسب برای دوربینهای مداربسته باید چه نکاتی را رعایت کرد؟ از جمله حیاتیترین ویژگیهایی که میتوانیم برای دوربینهای مدار بسته برشماریم، مجهز بودن به کارت حافظه و توانایی ضبط فیلم توسط این دوربینها است. کارت حافظهای که برای یک دوربین مداربسته انتخاب میشود، بایستی یکسری ویژگیها و امکانات منحصر به فرد داشته باشد تا بتواند نیاز کاربران را برطرف کند. در حقیقت، ویژگیهای یک کارت حافظه سبب میشود که با اطمینان کافی تصاویر را در دوربین ثبت کرد. با مطالعه راهنمای انتخاب رم برای دوربین مداربسته میتوانید بهترین و مناسبترین نوع کارت حافظه را برای دوربینهای امنیتی و سیستمهای نظارت تصویر تهیه کنید. با ایمن سازان اسپادانا همراه باشید!
انواع کارت حافظه و استانداردها
اولین و مهمترین موضوعی که در راهنمای انتخاب رم برای دوربین مداربسته باید در نظر داشته باشید، شناخت انواع کارت حافظه موجود در بازار و استانداردهای هر یک از آنها است. با شناخت این کارتها میتوانید بهترین و مناسبترین گزینه را برای دوربینهای مداربسته خود خریداری کنید. لازم به ذکر است که هر دستگاهی با نوع ویژهای از کارتهای حافظه موجود در بازار سازگار بوده و امکان استفاده از هر مدلی بدون شناخت قبلی ویژگیهای آن، برای هر دستگاهی وجود ندارد. کارتهای حافظه از لحاظ جنبههای مختلفی نظیر پینهای اتصال، نوع اتصال، ابعاد و موارد دیگری با یکدیگر متفاوت هستند و هر یک از آنها برای نصب به اسلات مخصوص به خود نیاز خواهند داشت.
با توجه به این موضوع، با در نظر گرفتن راهنمای انتخاب رم برای دوربین مداربسته در هنگام خرید کارت حافظه باید به طور دقیق بدانید که کدام یک از رمها با دوربین مداربسته سازگار بوده و از مدل دوربین شما پشتیبانی میکند. در حالت کلی، 3 نوع اصلی از کارتهای حافظه در دنیای بزرگ این تجهیزات کاربردی وجود دارد که در ادامه با هر یک از آنها به صورت مجزا آشنا خواهیم شد:
کارت حافظه SD (Secure Digital)
یکی از انواع رایج کارتهای حافظه که تقریباً همه ما با آنها آشنایی داریم، رمهای SD هستند که عموماً از آنها در دوربینهای دیجیتال استفاده میشود. ممکن است که این مدل از کارتهای حافظه در بازار با لوگوهای دیگری مثل SDHC یا SDXC نیز وجود داشته باشند که از لحاظ ظاهر تفاوت چندانی با SD معمولی نداشته و تنها از نظر ظرفیت با یکدیگر متفاوت هستند. در ادامه برای درک بهتر تفاوت SDHC و SDXC با SD معمولی، کارتهای حافظه مذکور را از لحاظ ظرفیت مورد بررسی قرار میدهیم:
- کارت حافظه SD معمولی از 1 مگابایت الی 2 گیگابایت طراحی و تولید شده و در کنار آن چند مدل استثناء نیز وجود دارد که تا ظرفیت 4 گیگابایت هم پشتیبانی میکنند.
- کارتهای حافظه SDHC (Secure Digital High Capacity) از 2 گیگابایت الی 32 گیگابایت قابل استفاده هستند.
- کارتهای حافظه SDXC (Secure Digital Extended Capacity) از 32 گیگابایت الی 2 ترابایت قابل تولید هستند.
کارت حافظه Micro SD (Micro Secure Digital)
نوع بعدی کارتهای حافظهای که لازم است در راهنمای انتخاب رم برای دوربین مداربسته به آن اشاره داشته باشیم، کارت حافظه Micro SD بوده که عموماً برای افزایش ظرفیت داخلی گوشیهای همراه مورد استفاده قرار میگیرد. این مدل از رم در حقیقت نسخه کوچک شده SD بوده و فرآیند ساخت آن مطابق با استاندارد ساخت کارت SD است. جالب است بدانید که امکان تبدیل این کارت به سایز استاندارد SD با کمک یک تبدیل ساده و ارزان نیز فراهم بوده که به طور معمول در بستهبندی این مدل از کارتهای حافظه، تبدیل آن به SD نیز قرار داده شده است. اگر کارت حافظه خریداری شده فاقد آداپتور باشد، امکان تهیه آن با قیمت پایین نیز فراهم است.
در راهنمای انتخاب رم برای دوربین مداربسته جالب توجه است که در حد فاصل دو سایز SD و microSD، نوع دیگری از کارتهای حافظه در بازار وجود داشت که کاربری اصلی آن در موبایلها بود و تحت عنوان miniSD شناخته میشد. از آنجایی که microSD به عنوان کارت حافظهای با سایز کوچک میتواند نیاز کاربران را برطرف کند، رفته رفته miniSD از دور خارج شد و امروزه مورد استفاده قرار نمیگیرد.
کارت حافظه CF (Compact Flash)
امروزه اکثر دوربینهای دیجیتال از کارت حافظه SD استفاده میکنند، اما با این حال بعضی از مدلهای دوربینهای DSLR جدید و برخی دیگر از دوربینهای قدیمیتر سازگار با نوع دیگری از کارت حافظه تحت عنوان CF هستند. کارتهای حافظه CF در مقایسه با کارت حافظه SD سایز بزرگتری داشته و به همین دلیل میزان استحکام و پایداری آنها نیز بیشتر است.
ظرفیت کارت حافظه
بحث بعدی که لازم است در راهنمای انتخاب رم برای دوربین مداربسته به آن نگاهی داشته باشیم، مربوط به ظرفیت کارت حافظه خواهد بود. احتمالاً میدانید که ظرفیت اندازهگیری کارت حافظه بر حسب گیگابایت بوده که آن را با GB نشان میدهند. منظور از ظرفیت، در حقیقت مقدار فضایی است که کارت حافظه میتواند در اختیار کاربر قرار دهد. به تصور بسیاری از افراد، ظرفیت کارت حافظه در هنگام خرید این محصول مهمترین مولفه به حساب میآید.
جالب است بدانید که اکثر عکاسان به جای خرید یک کارت حافظه با ظرفیت زیاد، اقدام به خرید دو کارت با ظرفیت کمتر میکنند؛ چرا که در صورت خرابی هر یک از کارتها، محتویات دومین رم دست نخورده باقی خواهد ماند. در حالت کلی، با توجه به راهنمای انتخاب رم برای دوربین مداربسته لازم است که متناسب با نیاز دوربین اقدام به خرید کارت حافظه با ظرفیت مشخص کنید. این نکته را نیز در نظر داشته باشید که کلیه کارتهای حافظه دارای ظرفیت زوج هستند؛ به این معنا که کارت حافظهای با ظرفیت 35 گیگابایتی در بازار موجود نیست.
سرعت کارت حافظه
ضمن توجه به ظرفیت کارت حافظه، در نظر گرفتن سرعت کارت حافظه از دیگر موارد مهم راهنمای انتخاب رم برای دوربین مداربسته به حساب میآید. سرعت کارت حافظه نشاندهنده این است که کارت با چه سرعتی میتواند اطلاعات را روی خود ذخیره و یا جابهجا کند. در این رابطه دو مولفه سرعت نوشتن (Write) و خواندن (Read) مد نظر هستند که بر حسب واحد مگابایت بر ثانیه (MB/S) بیان میشوند. هر اندازه مولفههای مذکور مقدار بیشتری داشته باشند، سرعت کارت حافظه در مجموع بالاتر خواهد بود.
چگونه یک کارت حافظه خوب برای دوربین های امنیتی انتخاب کنیم؟
اکنون که با مفاهیم اولیه مربوط به کارتهای حافظه آشنا شدیم، در این بخش میخواهیم نکاتی که مختص به انتخاب بهترین رم برای دوربین مداربسته است را به شما عزیزان معرفی کنیم. به طور کل، کارتهای MicroSD امروزه بیشترین میزان استفاده در دوربینهای امنیتی را دارند که علاوه بر این نوع از سیستمهای نظارت بر تصویر در انواع مختلف برنامهها نظیر تلفنهای هوشمند و حتی هواپیماهای بدون سرنشین مورد استفاده قرار میگیرند. اگر قصد دارید اقدام به خرید کارت حافظه MicroSD برای دوربین مداربسته خود کنید، لازم است که سه فاکتور اصلی ظرفیت، سرعت و همچنین دوام کارت را مد نظر داشته باشید. در ادامه راهنمای انتخاب رم برای دوربین مداربسته هر یک از مولفههای مذکور را متناسب با نیاز دوربین مداربسته شرح خواهیم داد:
توجه به ظرفیت کارت حافظه مناسب برای دوربین مداربسته
به طور کل، کارتهای حافظه موجود در بازار در ظرفیتهای مختلف ۱۶، ۳۲، ۶۴، ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایتی قابل خرید هستند که در زمان انتخاب هر یک از آنها باید موارد زیر را در نظر داشته باشید:
- مشخصات دوربین را پیش از خرید رم مورد بررسی قرار دهید و متناسب با نیاز دوربین و این که با کدام نوع کارت حافظه سازگاری دارد، اقدام به خرید رم کنید.
- با در نظر گرفتن میزان استفاده از دوربین مداربسته، فضای ذخیرهسازی مورد نیاز خود را تخمین بزنید. به عنوان مثال اگر قرار است که دوربین مداربسته بیوقفه تصاویر و فیلم ضبط کند، قطعاً به کارت حافظهای با ظرفیت بالا نیاز پیدا خواهید کرد. چنانچه تنها استفاده شما از کارت حافظه به عنوان دستگاه ذخیرهساز پشتیبان بوده، در این صورت میتوانید به سراغ کارتهایی بروید که ظرفیت پایینتری دارند.
- مورد بعدی که در راهنمای انتخاب رم برای دوربین مداربسته باید در نظر قرار گرفته شود، وضوح تصویر است. در حالت کلی، فیلمهایی که وضوح بالاتری دارند به فضای ذخیرهسازی بیشتری نیز نیاز پیدا خواهند کرد؛ در نتیجه اگر رزولوشن دوربین مورد نظر 1080P یا 4K است باید به سراغ کارتهایی با ظرفیت بالاتر بروید.
توجه به سرعت کارت حافظه مناسب برای دوربین مداربسته
سرعت کارت حافظه همانطور که در بخشهای قبلی گفته شد از جمله عوامل مهم در راهنمای انتخاب رم برای دوربین مداربسته به حساب میآید. سرعت کارتهای حافظه بر حسب سرعت خواندن و ضبط آنها درجهبندی میشود؛ با این حال در برنامه دوربین مداربسته آن چه که حائز اهمیت بوده سرعت ضبط است.
توجه به ماندگاری و دوام کارت حافظه مناسب برای دوربین مداربسته
مورد بعدی که در راهنمای انتخاب رم برای دوربین مداربسته باید مورد توجه قرار بگیرد، تحمل و ماندگاری بالای کارت تحت شرایط سخت است. توجه داشته باشید که ممکن است تحت شرایط خاصی دوربین مداربسته برای مدت طولانی مشغول به کار باشد و فیلم ضبط کند؛ به همین خاطر احتمال این که کارت حافظه در معرض آسیبرسی قرار بگیرد زیاد است. برای جلوگیری از چنین اتفاقی میبایست از دوام بالای کارت حافظه اطمینان حاصل شود.
چگونه کارت حافظه را با سرعت ضبط مناسب انتخاب کنید؟
از آنجایی که سرعت ضبط مورد نیاز برای دوربینهای مداربسته در راهنمای آنها درج نمیشود، پیشنهاد ما این است که تصمیم خود را برای خرید بهترین نوع کارت حافظه بر اساس وضوح تصویر دوربین مداربسته بگیرید. در حالت کلی دوربینهای مداربستهای که وضوح تصویر آنها بالاتر است به تبع به کارت حافظهای با سرعت بیشتر نیازمندند.
به عنوان مثال، دوربینهایی با وضوح تصویر K4 به کارت حافظهای نیاز دارند که سرعت ضبط آن حداقل 30 مگابایت بر ثانیه باشد. برای دوربینهای 1080P و 720P به کارتهایی نیاز پیدا خواهید کرد که بتوانند تحمل سرعت ضبط حداقل 10 مگابایت در ثانیه را داشته باشند.
آیا حتما باید فیلم های دوربین مدار بسته تان را در کارت MicroSD ذخیره کنید؟
یکی از مهمترین سوالاتی که از سوی کاربران دوربینهای مداربسته پرسیده میشود، این است که باید فیلمهای دوربین مداربسته را در کارت حافظه ذخیره کرد یا خیر. اگر از قبل از سیستم نظارت بر تصویر استفاده میکردید که فیلمهای ضبط شده را به صورت محلی ذخیره میکرد، به احتمال قوی دوربین شما برای ذخیرهسازی فیلمها از کارت حافظه بهره میبرد. استفاده از دوربینهای محلی بهخصوص به دلیل حریم خصوصی و همچنین قابل دسترسی بودنشان مزیتهای فراوانی برای کاربران به همراه دارند، اما با این حال توصیه میشود که از مزیتهای دوربین ابری استفاده کنید.
دوربینهایی که به شکل محلی فیلمها را ضبط میکنند در کنار مزیتهایی که دارند، نقاط ضعفی نیز داشته که این موارد در دوربینهای مجهز به قابلیت ضبط ابری وجود ندارد؛ به عنوان مثال خطر تخریب یا دزدی در تصاویر ذخیره شده به صورت محلی وجود دارد. علاوه بر این، دستگاههای ذخیرهسازی محلی در صورت آتشسوزی از بین میروند و محتوای درون خود را نیز به تبع نابود خواهند کرد. با توجه به این موارد، اگر تصاویر مورد نظر در حافظه ابری ذخیره شده باشد، دیگر لازم نیست که نگران خرابی دوربین باشید. افزون بر این، میتوانید به فیلمهای ضبط شده به راحتی به کمک حافظه ابری دسترسی پیدا کرده و در مواقع نیاز از آنها استفاده کنید.
سخن پایانی
دوربینهای مداربسته از جمله تجهیزات امنیتی کارآمد و فوقالعاده مفید به حساب میآیند که برای ذخیرهسازی فیلمها و تصاویر از کارت حافظه بهره میبرند. در راهنمای انتخاب رم برای دوربین مداربسته لازم است که به ظرفیت، سرعت و همچنین دوام و ماندگاری کارت حافظه توجه ویژه شود. علاوه بر این، در زمان انتخاب بهترین کارت حافظه برای دوربین مداربسته لازم است که از سازگاری رم با دوربین اطمینان حاصل کنید؛ چرا که برخی از دوربینها ممکن است که از کارتهای حافظه رایج موجود در بازار پشتیبانی نکنند.