امنیت و جلوگیری از هک شدن دوربین های مداربسته
در این مطلب می خوانید:
- امنیت و جلوگیری از هک شدن دوربین های مداربسته
- نشانه های هک شدن سیستم امنیتی
- روش های جلوگیری از هک شدن دوربین مداربسته
- استفاده از رمز پیچیده و تغییر دادن آن
- استفاده از کامپیوتر مجزا
- آپدیت کردن دستگاه ضبط کننده
- تغییر دادن پورت
- فعال سازی رمزنگاری اطلاعات
- فعال کردن روتر
- عدم استفاده از اینترنت عمومی
-
کلام آخر
برای بالا رفتن امنیت دوربینهای مدار بسته و جلوگیری از هک شدن ان باید نشانههای هک شدن را بشناسید و از روشهای کاربردی برای جلوگیری از هک شدن استفاده کنید.
مهمترین دغدغه افرادی که از سیستمهای امنیتی استفاده میکنند، هک شدن سیستمها و لو رفتن اطلاعات شخصی آنهاست. از این رو داشتن امنیت سایبری به قدری اهمیت دارد که تمام افراد به دنبال روشهایی برای جلوگیری از هک شدن دوربینهای مدار بسته خود هستند. ما در این به بررسی روشهایی برای بالا بردن امنیت دوربینهای مدار بسته و جلوگیری از هک شدن آن میپردازیم.
نشانههای هک شدن سیستم امنیتی
-
نشانه اول: یکی از اولین نشانههای هک شدن این است که شما نمیتوانید وارد تنظیمات دوربین مدار بسته خود شوید و رمز شما غیر فعال است.
- نشانه دوم: در صورتی که تنظیمات دستگاه مشابه تنظیمات اولیه نیست و اطلاعات در حال انتقال به مقصدی دیگری است، سیستم مدار بسته شما هک شده است.
-
نشانه سوم: در صورتی که تصاویر با سرعت قبل خود منتقل نمیشود و کند شده هم میتواند نشانه هک شدن باشد.
روشهای جلوگیری از هک شدن دوربین مدار بسته
طراحی درست دوربینهای مدار بسته و ساخت با کیفیت آن میتواند نقش موثری در هک نشدن دوربین مدار بسته داشته باشد. دوربینهایی که از تکنولوژی به روز استفاده میکنند و به روش اصولی ساخته شدهاند، کمتر دچار مشکلاتی مانند هک میشوند.
علاوه بر آن شما میتوانید با انجام کارهای ساده از هک شدن دوربینهای مدار بسته خود جلوگیری کرده و امنیت سیستم نظارتی خود را بالا ببرید. این روشها عبارت است از:
- استفاده از رمز پیچیده
- تغییر رمز دوربین مدار بسته
- محدود کردن دسترسی افراد
- استفاده از کامپیوتر مجزا
- آپدیت کردن دستگاه ضبط کننده
- تغییر دادن پورت
- فعال سازی رمزنگاری اطلاعات
- فعال کردن روتر
- عدم استفاده از اینترنت عمومی
استفاده از رمز پیچیده و تغییر دادن آن
شما با استفاده از رمزهای پیچیده میتوانید امنیت سیستم را بالا ببرید. رمز مناسب باید شامل حروف بزرگ و کوچک، اعداد و کارکترهای مختلف باشد.
علاوه بر آن توصیه میشود از اطلاعات شخصی مانند شماره تلفن، کد ملی و مواردی مانند آن استفاده نکنید. توجه داشته باشید که هر رمز تا مدت زمان مشخصی ایمن میماند بنابراین بهتر است چند وقت یکبار رمز خود را عوض کنید.
استفاده از کامپیوتر مجزا
از آنجایی که راه هک شدن سیستم امنیتی از طریق اینترنت انجام میشود، بنابراین در هنگام نصب دوربین مدار بسته از یک کامپیوتر مجزا که به اینترنت دسترسی نداشته باشد، استفاده کنید.
آپدیت کردن دستگاه ضبط کننده
یکی از راههای هک شدن سیستم امنیتی، نفوذ هکرها به باگهای دستگاه ضبط کننده قدیمی است. بنابراین شرکتها ورژن جدیدی از سیستم عامل ارایه میکنند تا مشکل و باگهای موجود را برطرف کنند.
از این رو با آپدیت کردن سیستم دستگاه ضبط کننده میتواند جلوی هک شدن دوربین مدار بسته خود را بگیرید. دقت کنید که سیستم کامپیوتر و یا گوشی شما که به وسیله آن تصاویر را مشاهده میکنید هم باید به روز باشد.
تغییر دادن پورت
تمام دوربینهای مدار بسته بر روی پورت ثابتی تنظیم و به بازار عرضه میشوند از این رو با عوض کردن پورت پیش فرض، امنیت سیستم نظارتی خود را بالا میبرید و جلوی هک شدن دستگاه را میگیرید.
برای یافتن شماره پورت مورد استفاده دوربین، وارد قسمت SETTING شوید، سپس گزینه BASIC را انتخاب کنید. در صفحه باز شده Network را انتخاب کرده و در نهایت با کلیک کردن بر روی Information میتوانید وارد تنظیمات پورت شده و آن را تغییر دهید.
فعال سازی رمزنگاری اطلاعات
یکی از روشهای بالا بردن امنیت دوربین مدار بسته، فعال کردن گزینه “رمزنگاری اطلاعات (Encryption) و شبکه وای فای حفاظت شده” است که به وسیله آن میتوانید اطلاعات خود را ایمن نگه دارید و جلوی هک شدن آن را بگیرید.
فعال کردن روتر
مودم یا روتر دستگاهی است که به وسیله آن انتقال تصاویر به اینترنت و بر عکس انجام میشود و فایروالها به صورت سخت افزاری یا نرم افزاری وجود دارند و یکی از مهمترین ابزار امنیتی به حساب میآیند. از این رو با فعال سازی گزینه روتر یا فایروال اطلاعات به سیستم درست رسانده میشود و دوربین از هک شدن در امان میماند.
برای فعال کردن روتر دوربین، وارد ” تنظیمات شبکه دوربین وای فای ” شده و بر روی گزینه ” تنظیم ” ضربه بزنید. در صفحه باز شده تنظیمات شبکه را انتخاب کرده و “حالت AP” را به “حالت اتصال روتر” تغییر دهید.
عدم استفاده از اینترنت عمومی
اینترنتهای عمومی امنیت بسیار پایینی دارند و به دلیل دسترسی همگانی قابل اعتماد نیستند. از این رو توصیه میشود از اینترنتهای کافیشاپ ها و امثال آن برای چک کردن تصاویر دوربین مدار بسته استفاده نکنید.
کلام آخر
برای بالا بردن امنیت دوربینهای مدار بسته و جلوگیری از هک شدن آن باید نشانههای هک شدن را بشناسید تا بتوانید از ورود هکرها جلوگیری کنید. روشهایی که برای جلوگیری از هک سیستم نظارتی استفاده میشود عبارت است از استفاده از رمز پیچیده، تغییر رمز دوربین مدار بسته محدود کردن دسترسی، آپدیت کردن دستگاه NVR، استفاده از کامپیوتر مجزا، آپدیت کردن دستگاه ضبط کننده، تغییر دادن پورت، فعال سازی رمزنگاری اطلاعات ، فعال کردن روتر و عدم استفاده از اینترنت عمومی. علاوه بر آن باید دوربین خود را از بین برندهای معتبر انتخاب کنید و توسط یک فرد متخصص نصب شود تا بیشترین امنیت را داشته باشد.
- تاریخ: سه شنبه 7 آذر 1402 - 10:23
- نویسنده: علی امیرکاوئی
- صفحه: بلاگ
- برچسب: دوربین مداربسته، ایمن سازان اسپادانا، دوربین مداربسته اصفهان